Zapališe se duše vatrom Duha Svetoga

Zapališe se duše vatrom Duha Svetoga

Čudesno se nešto događa na mome Brijegu, našem Brijegu! 

Rijeke Žive Vode potekoše!
Vatre Nebeske se zapališe!

Svi ovi dani radosti ne mogu stati u ljudsku riječ, inače bi izgubile vrijednost. No, srećom one to i ne mogu postati. One su sve rekle kroz sve ove godine povijesti Hercegovačkoga naroda, ali i ove godine i dane milosti, kojima svjedočimo mi, mlađe generacije, ove dane u kojima osjećamo da se nešto drugačije događa.

Gospa nas podsjeća da je prisutna još uvijek, pa do konca vremena te da je bila prisutna i u ovim teškim danima koji su zadesili Široki Brijeg kao i onim kada je krv natapala ovo tlo na kojem se sada slavi Gospodin!

Kao i u vremenima naših predaka bilo je dobrih i loših trenutaka. Tome svjedočimo i mi nakon mladih, preranih i tragičnih smrti koje se dogodiše u ovo zadnje vrijeme, pa do radosti slavljenja Gospodina i velikih obraćenja.
Mnogo nam toga nikada neće biti jasno, zašto i kako, ali, u jedno čvrsto vjerujemo – ŽIVOT POSLIJE SMRTI!

Nešto čudesno događa se na našem Brijegu koji je imao toliko kušnji, padova i boli, ali nikada nije pomaknuta ta prelijepa, skamenjena vječnost!

Nešto čudesno događa se dok BROD KATOLIČANSTVA TONE, a narod u njemu pokušava se spasiti prslucima oko prsiju (sv. Krunicom i sv. Sakramentima), evangelizacijskim događanjima koji potiču na obraćenje srca!

Nešto čudesno događa se dok u isto vrijeme toliko obitelji i brakova doživljava rasulo. Biblija se ostvaruje, a narod gine u neznanju, ali još gore u znanju. No, mnoga srca spoznaju živoga Boga!

Pa, zar se čudesno ne događa?

Slijepi progledavaju!
Slomljeni se obnavaljaju!
Gluhi čuju!
Hromi hodaju!
Tužni se raduju!
Nesretni postaju sretni!

Zar nije čudesno?

Čudesnom vatrom gori naš Brijeg i snažno se bori silom Duha Svetoga pobijediti napade zla koji navaljuju na ovaj narod.

Nećemo se predati! Nikada!

Ako nas istjeraju s tla po kojem hodamo, neće istjerati ovo Hercegovačko, sveto tlo i vjeru iz nas, ma koliko slabi i grešni bili!

Mi smo narod tvrde šije!
Mi smo narod koji za Boga gine!

Hvala Ti Gospe naša, Širokobriješka Ljepotice!