Vilim Karlović svjedoči o snazi oprosta: Bog je Ljubav! I. Iv. (4, 16)

Vilim Karlović svjedoči o snazi oprosta: Bog je Ljubav! I. Iv. (4, 16)

Bila sam svjedok Božje ljubavi, u našem širokobriješkom Kinu Borak dok je svjedočio naš Hrvatski branitelj Vilim Karlović.

Silina njegova govora, što zbog jako dobrih komunikacijskih vještina, što zbog žive prisutnosti Krista i oprosta u njegovom životu, doticala je, sigurna sam, svako srce.
Sadržaj onoga što je rekao duboka je i teška priča za sebe, za koju se ne može zamisliti da čovjek može proživjeti, a kamoli oprostiti i spoznati smisao i puninu života nakon svega.
To može samo snaga našega Isusa Krista, koju je Vilim spoznao u svome životu!
Tipični primjer ljudi iz Evanđelja, čiji su se životi mijenjali iz korijena, kojima je Gospodin čupao kameno srce i davao srce od mesa.

Posebnost i je u tome što se otvorio djelovanju Božjem u životu. Taj prvi, snažni susret, dogodio se onda kada je mislio da je kraj, u trenutku kada Mu je zavapio iz petnih žila i molio za oprost.
Zamislite toga susreta Boga i čovjeka!
Raskajan, grešan, slomljen, izgubljen, a Netko ti kaže da te želi i treba, Netko ti kaže da ti želi dati novo srce od mesa i obnoviti tvoj život, Netko ti pokaže čudo na vlastitoj koži tolikom silinom da imaš osjećaj kao da si se tek rodio, a zapravo si NANOVO ROĐEN!
Sigurna sam da Vilim još više pamti svoje rođenja u Isusu Kristu, svoje obraćenje, od onoga što su mu pričali njegovi roditelji, kada je bio rođen za Zemlju.
Kako i neće kada, po svim zemaljskim postupanjima, čovjek, nakon takvih stvari, žudi za osvetom, no, Vilim širi ljubav koja pamti i žrtvu, poput one koju je prošao naš Isus Krist!
On pravi savršenu poveznicu života sa Evanđeljem, žive Božje riječi, čije je važnosti itekako svjestan.
On govori u ljubavi i zajedništvu!
On govori o istini i vjeri!
On govori o herojskoj žrtvi i borbi!
On govori o ljudskosti koju jača Krist!

On je onaj, koji je sve ostavio bez riječi, pa i mene kojoj se to baš i ne događa!
Sretna sam jer sam imala priliku upoznati ovoga čovjeka i još jednom se uvjeriti u snagu i intervenciju Božju!

Hvala, Vilime, jer si slušao poticaj svoga srca i jer si otvoren Gospodinu za služenje.

Ovom narodu je žila kucavica zakucala još jače, da iznova shvati da je ovo Hercegovačko tlo bilo vrijedno svake patnje, muke i prolivene krvi.
I uistinu, narod koji ima mučenike, ima i budućnost, a u bolju budućnost sam osobno povjerovala još jače, sinoć, kad sam ga poslušala!

Ne boj se narode!