Stvoren/a si s razlogom

Stvoren/a si s razlogom

Zaustavi se na trenutak i zamisli da je danas tvoj zadnji dan života…

Što bi učinio?
Koga bi poljubio?
Koga bi zagrlio?
Kome bi rekao da ga voliš?
Kome bi oprostio?
S kime bi plakao?
Što bi mislio da će te čekati ondje gdje uroni tvoja duša i udahne drugačijim dahom?
Pogledaj ovu fotografiju! Što god osjećao ovoga trenutka, ovaj Čovjek te stvorio i On će ti posljednjim zvoncem zaključiti zemaljski dio hoda.

Možda si razočaran, povrijeđen, depresivan ili ogorčen na život, Boga i ljude. Možda ti je smiješan Bog i svi oni koji žele ići Njegovim putem. Možda ih i smatraš ludima. Možda se lomiš na svojim putevima i ne znaš kamo poći. Možda tuguješ za izgubljenim životom osobe koja je otišla s ovoga svijeta i pitaš Boga “Zašto?”. Možda patiš zbog promašene ljubavi. Možda si izgubio prijatelje, krpaš kraj s krajem, imaš bolest u obitelji, problema brdo, a moja ti se priča čini fanatiziranom nebulozom. Možda si zarobljen u svijetu kocke, droge, alkohola ili bluda. Možda ne voliš sam sebe, nije ti jasna svrha ovoga života, želiš umrijeti ili učiniti sebi nešto loše. Možda ti prisilne misli ne daju ni sekunde mira i samo razmišljaš kako nekome zagorčati život…
Možda želiš abortirati, a možda patiš jer ne možeš dobiti tu privilegiju i postati majkom. Možda želiš posao i očajnički ti treba, a nema ga. Možda imaš posao koji te guši. Možda ti se duša i srce raspadaju na tisuće komadića jer ti ništa nije jasno. Možda… Ali, molim te, pročitaj ovo do kraja!

Znaš li da sam i ja kao i ti? Da sam slaba, grešna i puna mana? Znaš li da sama ni koraka napraviti ne mogu jer ću odmah pasti, a lutanja postaju neizbježna…
Ali, kada podignem pogled, shvatim da mi je potreban On i ovaj Njegov pogled koji čupa iz ponora tuge i viče ti DA TE VOLI, DA TE NE OSUĐUJE, DA TE TREBA, DA SI S RAZLOGOM STVOREN/STVORENA!

Ma potreban si Mu da izvrši svoje djelo na Zemlji!
Želi te klesati kako bi dosegnuo ono nesavršeno savršenstvo i pomogao drugima za isto to!
Kada Mu pustiš da djeluje u tvom životu, tvoji vidici postat će beskrajni i sve nedostižno – dostižno.
Jedno moraš shvatiti; ne može On silom i ne želi to, jer sve čini blago i u ljubavi.
Kao što predivni fra Dario jednom reče “Njegova je Milost silna, ali neizvediva ako ga ne pustimo k sebi!”

Samo jedno DA! Ostalo će On!

Zar nismo umorni od svakodnevnice koja površnošću želi ubiti ljudskost svakoga bića?
Zar nam nije dosta gušenja u prsima?

Udahni život, udahni Boga i ne stidi Ga se!