O meni

Marijana Jurilj

Tko sam ja?

Možda rođeni utopist, ali zaljubljen u pravdu, iskrenost, poštenje, dobrotu, mir, zajedništvo, prave životne vrijednosti, zaljubljen u ljubav, brak, obitelj, život novog stvorenja, vjeru i Boga.

Možda često puta pogriješiva više nego što bih željela, dok iskačem iz okvira onoga što želim biti, ali svejedno ne želim odustati biti bolja. Možda često udaljena od sebe same, ali jako dobro svjesna tko sam i kome pripadam.

Možda često poskliznem na djelima koje su satkane u riječi, ali mi ne padne na pamet odustati i ne opravdati djelima ono što pričam.

Jako dobro svjesna života u kojem živimo i svega onoga što nam se nudi, boreći se biti ono što jesam u svojoj pravoj biti, onoj koja je utkana u našu dušu pri našem začeću. Istoga trena!

Po zanimanju magistrica socijalnog rada, koja voli ovaj poziv, kojega pokušava živjeti srcem u vlastitom životu i životu ljudi koji su u potrebi.

Nikada ne znamo što nas čeka, zato ne smijemo odustati biti iskra svjetlosti u životima onih kojima je to potrebno.

Zaljubljena u izražavanje emocija i razmišljanja riječima, kroz koje se moja duša obnavlja i šalje zagrljaj dragim čitateljima. 

Prvi iskorak mog spisateljskog duha dogodio se u prosincu 2018. kada su moje riječi ukoričene i podijeljene s javnosti. Dio tekstova i pjesama, objavljenih i onih neobjavljenih, sačinilo je knjigu pod nazivom moje facebook stranice – “Govor duše”.

Time je moja radost “izražavanja emocija” riječima, postala javna i službena.

Svojim riječima “častila sam”: portal Frame.ba kao dugogodisnji framaš koji je želio ostaviti svoj duhovni prilog; portal Međugorje.info, gdje je izvor velike ljubavi, ondje gdje je nebo dodirnulo zemlju. Ta radost Bogu hvala još uvijek traje.

Dobitnica sam nagrade na nagradnom natječaju “Oaza života” na temu-“Obitelj je najljepše mjesto za život”, što je bio pokretač razmišljanja o izdavanju moje prve knjige.

Obgrljena onom životnom – “Nisam dobio ništa što sam tražio, ali sam dobio sve ono što mi treba!”

Time inspirirana, moj život postao je Božji mozaik kojega nisam mogla ni zamisliti, a zapravo me usrećio.

Uistinu, po plodu se vidi koliko je ispravno ono što živimo, a čežnja za novim životom me još više motovirala za ispisivanje “govora duše” i borbe za nerođene. 

Bog, kao temelj života, postao je moj najveći pokretač i hrabrost za iskoračiti iz mase i biti ono što jesam.

Postao je On moj najveći Prijatelj u svim životnim borbama i poteškoćama, kojega želim “predstaviti” i drugima po onome što je učinio u mome životu. 

Tu gdje sam s Njim započela želim i završiti, kroz ovaj zemaljski, duhovni boj!

Na krilima nebeske snage u trenucima kada se čini najteže.

Želim svojim “govorom duše” biti kapljica životne radosti u ovom bunilu života, samoj sebi i drugima. 

I to sam ja…

Sitna duša, ali znam, Bogu bitna, kao što je i tvoja, prijatelju.

Otiđi do Izvora pa ćeš vidjeti svoj početak i smisao svega onoga što ti se možda čini besmiselnim.

Pronađi svoju oazu mira u okrilju Majčinog i Kristovog zagrljaja!

Ja ću biti tu, dok se riječima družimo, volimo, prolazimo kroz križeve i poteškoće, padamo i ustajemo, koračamo prema nebesima!

Bit ću tu, za tebe i za nas, a Bog neka nam je na pomoći!