Hvala Ti

Hvala Ti

Koliko slučajnih i veličanstvenih susreta koji probude u tebi najdublje niti ljubavi i smiraja, u kojima se želiš okupati i zaplivati bez kraja.
Koliko predivnih lica, poljubaca i zagrljaja, koliko samo onih koji te potaknu, nekako iznenada, da budeš još bolji, plemenitiji, hrabriji, ustrajniji…
Koliko je sjaja u očima koji ti održe lekciju samo jednom gestom.
Koliko je ljudi koji su ti “ništa”, a zapravo su sve

Dogode se neki susreti sasvim slučajno, a potpuno svrhovito, kada se najmanje nadaš i kada ti najviše treba. Dogode se poput anđela na krilima bijelim i pokažu ti da je Bog živ u svakom trenutku i svakom čovjeku. Dogode se drugačije, potpunije i dublje nego do tada, dogode se i dokažu ti da si pijun u moru Nebeskih planova i Zemaljskih lutanja. Dogode se da ti kažu da te vole i da trebaš voljeti i one koje je voljeti najteže, jer, što li imam od ljubavi koja je uvjetovana uzvraćanjem? Što li imam od života ako nisam voljela i davala cijelo srce?

Neki trenuci te poljube samo jednim pogledom i pokažu ti da je sav svijet u tebi i ti u njemu. Zaplešu s tobom najljepši bal, poput jutarnjeg svanuća, tiho i božanstveno!

Hvala ti Bože, jer, lijepo je živjeti i truditi se biti dobar za Tebe i za Tvoje mile!